fbpx

Psihoterapeut experiențial

Bine ai venit! Eu sunt Andreea Sabău, sunt psiholog, iar dezvoltarea mea profesională a început acum mai bine de 7 ani, pornind de la facultatea de psihologie, mergând mai departe spre specializarea în psihologie clinică, urmând apoi formarea în psihoterapie individuală, dar și formări complementare de cuplu și familie.

În prezent sunt psiholog clinician autonom, cu experiență și competențe în evaluarea psihologică complexă și intervenție psihologică clinică și psihoterapeut cu formare în Psihoterapie Experiențială a Unificării (P.E.U). Visul meu de a deveni psihoterapeut s-a născut destul de devreme pe parcursul vieții mele și s-a conturat din ce în ce mai mult pe măsură ce am înțeles că a fi în armonie cu propria persoană este un element fundamental pentru cultivarea unei vieți implinitoare, dar și pentru cultivarea relațiilor hrănitoare și sănătoase cu celelalte persoane semnificative din viețile noastre, fie că sunt partenerii de cuplu, copiii sau prietenii apropiați. Din practică de zi cu zi din cabinet, am început să observ din ce în ce mai mult natura și profunzimea organizării psihicului și viața simbolică a acestuia, fapt ce m-a împins să urmez o a două formare în psihoterapie analitică jungiana.

În mitologie, călătoria eroului este un tipar al unei categorii largi de povestiri ce implică un erou, care pornește într-o aventură, intră în diverse conflicte, traversează momente de suferință, se luptă cu tiranii trecutului sau ai prezentului, cu răul și întunericul, își înfruntă cele mai mari frici și neputințe, se simte rănit, este împins să își depășească propriile limite, pentru ca la final, eroul însuși să fie transformat și prelucrat, învățând să trăiască viața cu deschidere, atât spre bucurie cât și spre durere. O viață împlinitoare nu este neapărat lipsită de provocări, ci una trăită cu deschidere și flexibilitate, o viață în care suferința este doar o fațetă a monedei, care ascunde de cealaltă parte ceea ce este cu adevărat cu sens și valoros pentru noi.

Consider că suntem cu toții eroii propriilor povești, chiar dacă nu ne simțim așa mereu. Uneori putem să ne simțim rătăciții, sau suntem dominați de neîncredere, alteori pur și simplu căutăm puterea de a răspunde la chemarea aventurii, sau capacitatea de a găsi un sens în a ne îmbarca la drum. În poveștile de călătorie ale eroului, eroul aflat în momente de incertitudine și blocaj, acesta găsește adesea aliați care îl sprijină în depășirea provocărilor.

Îmi doresc să însoțesc oamenii în călătoria lor, cu multă înțelegere și răbdare pentru a depăși și integra momentele de cotitură, dar și spre a-i ajuta să găsească și să întărească în interiorul lor sprijinul de care au nevoie. Îmi doresc să ofer un spațiu în care oamenii învață să se întâmpine pe ei înșiși cu bucurie și înțelegere, un spațiu în care să se asculte cu atenție și să afle ce este cu adevărat important pentru ei, cu mai puțină raportare la standarde externe și mai multă raportare la liniștea sufletului lor. Calitatea vieții noastre depinde de calitatea relațiilor noastre, spun studiile. Iar una dintre cele mai importante relații, adesea omisă, este cea cu noi înșine.