Psihoterapia de familie reprezintă o formă de terapie ce are în vedere restabilirea echilibrului în ceea ce privește funcționarea acesteia.
Disfuncționalitatea poate fi determinată de:
- interacțiunea deficitară dintre membrii familiei
- separarea părinților
- tensiune în familie cauzată de neînțelegerile dintre părinți și copii
- trecerea printr-un moment de criză (prezența unei boli cronice la unul dintre membrii familiei, dependențe de substanțe sau alcool, depresie)
- probleme de comunicare, etc.
Existența acestor situații pot constitui o provocare în ceea ce privește coeziunea familiei.Psihoterapia de familie facilitează descoperirea modului în care aceste elemente disfuncționale acționează în familia dumneavoastră și direcțiile în care vă puteți îndrepta pentru a schimba lucrurile.
Procesul de psihoterapie se realizează într-un mediu securizant, cald și confidențial în cadrul căruia se pot aborda și explora multiplele părți ale relațiilor din familie, înțelegând astfel sistemul în care familia trăiește, conștientizând în același timp o nouă fațetă a vieții, favorabilă dezvoltării și evoluției.
În cadrul procesului terapeutic, membrii familiei se vor redescoperi și vor experimenta o altfel de relaționare, una bazată pe o comunicare deschisă, pe acceptare, empatie și valorizare, aspecte ce pot sta la baza constituirii unei viziuni noi asupra vieții de familie.
Solicită o programare!
E timpul să îți oferi ție timp și atenție!